Muziek op Schoot:
Kinderen beleven muziek op hun eigen niveau. In deze cursus doen de kinderen van 2 tot 4 jaar samen met papa, mama, opa of oma allerlei muzikale spelletjes. Ze horen verschillende instrumenten, mogen deze zelf uitproberen en raken zo vertrouwd met muziek. We zingen oude en nieuwe liedjes. U hoeft zelf niet te kunnen zingen om mee te doen. De cursus bestaat uit een blok van 8 lessen en wordt geleid door Marieke de Vries.

Muziek voor Kleuters:
In deze cursus zingen we liedjes, leren we dansen in de maat, ritmes tikken met trommelstokjes. We doen allerlei muzikale spelletjes en hebben vooral plezier in muziek. We luisteren naar verschillende instrumenten en maken er zelf muziek mee. Een leuke kennismaking met muziek. Deze cursus is geschikt voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Ook deze cursus bestaat uit 8 lessen en wordt geleid door Marieke de Vries.

Het doel van ‘Muziek op schoot’ en ‘Muziek voor kleuters’ is om de allerkleinsten op een creatieve wijze kennis te laten maken met muziek. Behalve dat het plezierig is om samen muziek te maken is het een creatieve manier om allerlei ontwikkelingsgebieden aan te spreken. Zo train je bijvoorbeeld door te zingen spraakvaardigheid; dansen is goed voor de grove motoriek. Muzikale spelletjes met de vingers zijn goed voor de fijne motoriek. Liedjes met een blij, boos of verdrietig karakter helpt een kind emoties te benoemen of te ervaren in de muziek. Ook maken ze kennis met ritmische vaardigheden en melodische mogelijkheden.

Contact:
Heeft u na het lezen van deze informatie interesse gekregen in één van deze cursussen of wilt u graag wat meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met:
secretaris L. van Mechelen
telefoon: 0164-642934
e-mail: fravino@hetnet.nl