In 2001 is Marieke de Vries dirigente geworden van Fravino en Fravinova. Met deze informatie leert u Marieke wat beter kennen.

Marieke studeerde accordeon aan het Rotterdams Conservatorium bij Miny Dekkers. Tijdens haar studie heeft zij deelgenomen aan het Erasmus studie project. Hier kreeg zij de mogelijkheid in Finland, Denemarken, Oostenrijk, Berlijn en Duisberg deel te nemen aan verschillende masterclasses die gegeven werden door o.a. Georg Schulz, Matti Rantanen, Mie Miki, Geir Draugsvoll en James Crabb en verschillende componisten uit de betreffende landen. Tevens volgde zij enkele masterclasses bij Friedrich Lips in Rotterdam en Groningen.

Zij speelde in verschillende muziektheaterproducties voor kinderen o.a. in de voorstelling: “Van drie oude mannetjes die niet dood wilden” v

an Hussaarts en van Lohuizen. Daarnaast speelde zij bij theatergroep “de Vrolijke Troep” de voorstelling: “Het mooiste lied van de wereld”. Zij maakt deel uit van het muziektheater-gezelschap “Knuistingh Neven Ensemble”. Deze groep, die bestaat uit musici, componisten, een dichter en een regisseur, geeft op theatrale wijze vorm aan eigentijdse muziek.

Naast deze werkzaamheden geeft zij ook accordeonles, muziek voor peuters en kleuters en is zij dirigente van nog twee andere accordeon-orkesten.

Fravino Fravinova accordion muziek orkest huijbergen Marieke de Vries